konferencija za medije

Novi Marof: Što je sve održano u sklopu projekta 'Nemirni uMirovljenici'

Objavljeno: 19.09.2022. 14:23

Zadnja izmjena: 19.09.2022. 14:41

U prostoru Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Element projekta 3 - razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje.

Projekt „Nemirni uMirovljenici“ započeo je 19. listopada 2020.g. i traje do 18. listopada 2022.g. Ukupna vrijednost projekta 842.971,71kn; od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna. U sklopu Elementa projekta 3 – Razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje – Udruge umirovljenika izradile su i provele 2 programa međusektorske i međugeneracijske suradnje s projektnim partnerima. Održane su 3 izvedbe kazališne predstave i glazbenog koncerta, a svakom od navedenih programa prethodilo je 14 radionica vježbe koje su uvježbavali vrhunski stručnjaci – glumci i glazbenici.

U sklopu programa produkcije izvedena je kazališna predstava Ženski orkestar gdje su glumci bili umirovljenici zajedno s djecom – volonterima (Fotografija 1.) Program glazbenog koncerta izveden je sa zborom kojeg su činili umirovljenici i volonterima, članovima orkestra Centra tradicijske kulture Varaždin Treću javnu izvedbu glazbenog koncerta uzdiglo je gostovanje renomiranog pjevača zabavne glazbe Rajka Suhodolčanina, koji je uz sam zbor i orkestar uvelike doprinio ugođaju. 

Spomenutim programima udruge umirovljenika stekle su i kompetencije za uspostavljanje volonterskih programa zasnovanih na međugeneracijskoj suradnji i solidarnosti.

Komentari