panel rasprava

Foto - U Novom Marofu konferencija o uzrocima iseljavanja mladih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2022. 15:00

Zadnja izmjena: 22.09.2022. 17:44

Foto: Boris Matijašec

Lokalna akcijska grupa 'Prigorje - Zagorje' proteklih godinu i pol dana provode projekt  'Europe Future for Young in Rural Area' - EFYRA (Budućnost mladih na ruralnom području), sufinanciran sredstvima Europske unije. 

Svrha projekta je kroz zajedničku raspravu projektnih partnera detektirati uzroke iseljavanja na svakom od partnerskih područja te putem aktivnih debata utvrditi prijedloge za sprječavanje iseljavanja mladih. Nakon brojih organiziranih događanja, danas se jedva takva rasprava organizirala u Novom Marofu u KC Ivan Rabuzin.

- Bile su zanimljive teme, slušatelji su bili zainteresirani za sve što je bilo rečeno. Iznijeli smo neke mjere koje koristimo, od lokalnih pa do nekih naconalnih mjera i zaključak će dati organizatori kada završe projekat. Rasprava je bila dinamička što mi se sviđa, bilo je puno pitanja te razmjena iskustva i promišljanja. Zanimljivo je vidjeti kako se i u drugim državama susreću sa problemima ruralnog života - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač. 

Spomenimo kako je na panel raspravi sudjelovao i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek i savjetnica u Uredu za udruge Vlade RH Saša Šegrt.

Komentari