izobrazno - informativne aktivnosti

Marof i Ljubešćica zajedno se prijavili na javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.02.2018. 16:55

Zadnja izmjena: 09.02.2018. 19:04

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i zamjenica načelnika Općine Ljubešćica Maja Bahunek potpisali su danas sporazum o zajedničkoj prijavi na javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Radi se o javnom pozivu za EU sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Točnije, o kampanji kojom će građane educirati o odgovornom postupanju sa otpadom. Na ovaj način gradovima i općinama na raspolaganju su bespovratna sredstva koja se mogu koristiti za provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti.

Radi se o ukupnom iznosu od 47,2 milijuna kuna, a sama dodjela sredstava započinje zaprimanjem prvog projektnog prijedloga. 

– Na ovaj način, zahvaljujući EU sredstvima, našim sugrađanima, na području grada Novog Marofa i općine Ljubešćica, moći ćemo pružiti informacije o gospodarenju otpadom putem različitih informativnih aktivnosti od brošura, letaka i plakata za sprječavanje nastanka otpada te odgovorno postupanje s otpadom. Bit će i specijaliziranih radijskih i TV emisija, javnih edukacija i tribina, kao i radionica za djecu – pojasnio je gradonačelnik Jenkač nakon potpisivanja sporazuma.

Budući da je za prijavu projekta propisano da obuhvaća područje s više od 10 tisuća stanovnika došlo je do potpisivanja sporazuma i logične suradnje Grada Novog Marofa i Općine Ljubešćica.

 

 

 

Komentari