predavanje

Marofčani su saznali kako svoju vikendicu ili klet pretvoriti u dodatan izvor prihoda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2019. 09:09

Zadnja izmjena: 07.03.2019. 09:09

U maloj dvorani KC Ivan Rabuzin u Novom Marofu odražalo se predavanje "Kako postati privatni iznajmljivač i kako svoju vikendicu, klet ili neku drugu nekretninu pretvoriti u dodatni prihod?"

Na poziv Turističke zajednice Grada Novog Marofa, predavači su bili Miran Bojanic Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije koji je govorio o trenutnom stanju turizma u Varaždinskoj županiji, trendovima i potencijalu otvaranja kuća za odmor. O osnovnim koracima koje treba poduzeti kako bi netko postao privatni iznajmljivač, pravnoj regulativi i proceduri govorila je Ksenija Ptiček iz Ureda državne uprave, a aktualni Javni poziv za bespovratne potpore u turizmu za 2019. godinu koji je raspisala Varaždinska županija predstavio je Mladen Jakopović - pročelnik Ureda za gospodarstvo, financije i turizam.

Renata Horvatić iz ureda Turističke zajednice  Grada Novog Marofa govorila je o dodatnim obvezama koje privatni iznajmljivač treba ispuniti ali i pozvala sve zaintetesirane na suradnju. Gradonačelnik Grada Novog Marofa, Siniša Jenkač također je pozdravio prisutne te se osvrnuo na Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu koju je Grad Novi Marof donio, a koja iznosi 150, 00 kn godišnje što je zakonski najmanji  iznos koji je bilo  moguće donijeti. Kako je rekao Jenkač, na taj se način pomaže i potiče ova djelatnost, a ponudio je i drugu pomoć koju u svojim okvirima Grad može realizirati. Među prisutnima bilo je i već aktivnih iznajmljivača koji su iz primjera dobre prakse ponudili odgovore na razna konkretna pitanja. 

Komentari