kod spomen križa

FOTO: Marofčani zapalili svijeće u znak sjećanja na poginule i nestale

Objavljeno: 18.11.2018. 15:07

Zadnja izmjena: 18.11.2018. 15:12

U znak sjećanja na sve poginule te nestale branitelje i civile grada Vukovara i ove je godine izaslanstvo Grada Novog Marofa položilo zapalilo svijeće kod spomen križa. Tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružili su se članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije te građani.

Gradonačelnik Siniša Jenkač u svom je obraćanju podsjetio da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara godišnjica događaja koji je obilježio noviju povijest Hrvatske.

- Žrtve podnijete u Vukovaru, ali i širom naše domovine u vrijeme Domovinskog rata, omogućile su nam da živimo u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Jenkač istaknuvši da je vrlo važno da obilježavamo ovaj dan i sjećamo se Vukovara.

Jenkač je podsjetio nazočne branitelje i građane da gradska uprava brine o braniteljima koji su ove godine, nakon odluke Gradskog vijeća, prvi put obilježili Dan branitelja Grada Novog Marofa, a još jednom odlukom Gradskog vijeća, šetnica u Novom Marofu nosit će ime poginulog branitelja Miljenka Banića.

Komentari