dan općine

Foto - Svečana sjednica u Martijancu: Što je rečeno i tko su ovogodišnji laureati

Svečana sjednica prilika je da se sumira sve ono što je realizirano u proteklih godinu dana, a načelnik Branimir Nađ se fokusirao na period od druge polovice svibnja.
Objavljeno: 13.11.2021. 09:14

Zadnja izmjena: 13.11.2021. 09:18

Foto: Luka Šalamun

Program obilježavanja Dana Općine Martijanec traje od utorka, a središnji dio proslave održan je u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Svečana sjednica prilika je da se sumira sve ono što je realizirano u proteklih godinu dana, a načelnik Branimir Nađ se fokusirao na period od druge polovice svibnja.

– Svakako treba istaknuti da je završen i realiziran najveći projekt u našoj općini, a to je dogradnja osnovne škole. Tu svakako moram zahvaliti bivšem županu Radimiru Čačiću koji je intenzivno radio i lobirao da to krene. S dogradnjom škole ostvarili su se uvjeti za jednosmjensku nastavu, a isto tako i za provođenje programa dnevnog boravka – rekao je Nađ i dodao kako je uz dogradnju škole Općina sufinancirala obnovu svih sportskih igrališta.

Uz to, kao jednu od značajnijih investiciji naveo je izgradnju dječjeg igrališta Dječjeg vrtića u Martijancu vrijednu 850.000 kuna, od čega je 500.000 kuna dobiveno od Središnjeg ureda za demografiju i mlade.

Ovogodišnji laureati

Na svečanoj su sjednici uručena priznanja Općine Martijanec. Počasnim građaninom proglašen je župnik Ivan Košutić, za doprinos u području religije, društvenih djelatnosti i kulture koji je u župi Martijanec djelovao 35 godina, a vodio ju 29 godina.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Branku Kežmanu, promicatelju vinogradarstva na području ludbreške regije i začetniku agroturizma na području općine, a bio je aktivan i u politici, sportu i obrtništvu. Nagrada za životno djelo za ostvarene rezultate u području vatrogastva, društvenih djelatnosti, kulture i udruga dodijeljena je Zvonimiru Sučiću. 

Zahvalnicu Općine Martijanec za doprinos u području novinarstva primio je Martin Lukavečki koji je kao novinar i publicist objavio mnoge reportaže iz naselja Općine Martijanec, a posebno Slanja i Sudovčine u životnom djelu „Oteto zaboravu“.

Na svečanoj je sjednici bio i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić koji je čestitao na svim realiziranim projektima i poželio da sve svi budući zacrtani projekti u što kraćem vremenu uspiju ostvariti. Kao najveći projekt u Općini Martijanec u zadnjih dvadesetak godina istaknuo je radove na školi i vrtiću.

Okupljenima se obratila i saborska zastupnica Natalija Martinčević. - Posebna šansa i mogućnost danas za sve jedinice lokalne samouprave pa tako i za Općinu Martijanec je činjenica da je Hrvatska članica Europske unije, što na samom početku nije bilo dovoljno shvaćeno i prepoznato, međutim danas svi ozbiljni župani, gradonačelnici i načelnici razvijaju gradove i općine na EU fondovima – poručila je saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Komentari