najveća izdvajanja do sada

MARTIJANEC Božićnice za umirovljenike, studente i roditelje novorođene djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2019. 08:23

Zadnja izmjena: 17.12.2019. 08:26

Općina Martijanec po prvi će put podijeliti po 100 kuna božićnice umirovljenim mještanima s mirovinama manjim od 1500 kuna na mjesec.

- Ovo je prvi puta od osnivanja općine da se umirovljenicima s područja Općine Martijanec dijele božičnice,a a za ovaj potez odlučili smo se nakon višegodišnjih prijedloga mještana s najnižim primanjima - rekao je načelnik Dražen Levak i dodao kako se nada da će sljedeće godine naći način da i osobama bez primanja i zakonskih skrbnika omoguće isplatu ovog simboličnog dara. Božićnice će u Martijancu dobiti i studenti, njih 40-ak primiti će po 1.000 kuna.

Za sve njih u petak, 20. prosinca, biti će organiziran Božićni prijem i to za sve umirovljenike s područja općine bez obzira na visinu primanja u Društvenom domu u Martijancu sa domjenkom i prigodnom predstavom koju će izvesti učenici Osnove škole Martijanec, a za studente i roditelje novorođene djece prijem će se održati u martijanečkom Kulturnom – informativnom centru, gdje će im načelnik uručiti općinske božićnice.

Martijanec je ove godine za prigodne novčane darove izdvojio najviše dosad. Općinski mališani, njih 270, starosti do četvrtog razreda osnovne škole, za Svetog su Nikolu dobili pakete, ukupno vrijedne 23.000 kuna.

Kako poručuju iz Općine, u godini na izmaku Općina Martijanec je dvostruko povećala dar za novorođenu djecu, s 1000 na 2000 kuna, a do studenoga je tako podijeljeno 70.000 kuna za 35 beba.- Osim sufinanciranja vrtića te pomoći pri školovanju i stipendijama, Općina Martijanec povodom Dana Općine i blagdana sv. Martina nagrađuje i najbolje općinske osmoškolce. Učenike koji su godinu ranije završili sa prosjekom ocjena 5,0, nagrađujemo s 500 kuna, kao i one učenike koji su do 2019.g. sve razrede osnovne škole završili sa prosjekom najvišim prosjekom ocjena – kaže Levak i dodaje kako si je Općina Martijanec kao najveći cilj zacrtala podizanje kvalitete života najmlađih i najstarijih svojih mještana, a ovo su tek neke od simboličnih mjera kojima se to namjerava postići.

–Svi oni zaslužuju živjeti dobar standard, a koji ćemo im, vjerujem, uz pomoć države i uspjeti priuštiti izgradnjom dječjeg vrtića koji upravo završavamo i planiranim projektiranjem dnevnog boravka za starije i nemoćne. Svjesni smo da je to dugotrajan proces, ali upustili smo se u ostvarenje tog cilja i od njegova ostvarenja ne namjeravamo odustati. Martijančani zaslužuju u svim segmentima dobro živjeti – zaključuje načelnik.

Komentari