Nova prometnica

Martijanec domaćin okruglog stola o značaju gradnje Podravske brze ceste

Objavljeno: 29.03.2016. 18:08

Foto: Arhiva

Općina Martijanec organizira okrugli stol “Podravska brza cesta u funkciji demografske, ekonomske i okolišne održivosti Podravine“ koji će se održati u četvrtak, 31. ožujka s početkom u 11 sati u prostorima Kulturno informativnog centra u Martijancu, Školska 3...

Na ovom okruglom stolu cilj je raspraviti o potrebama preusmjeravanja prometa Podravske magistrale iz naselja općina i gradova, odnosno gradnju Podravske brze ceste.

Očekivani sudionici Okruklog stola su pozvani saborski zastupnici, ministri, župani, gradonačelnici i načelnici, predstavnici Hrvatskih cesta i Županijskih uprava cesta, Zavodi za prostorno uređenje, predstavnici Policijskih uprava, te predstavnici LAG-ova.

Podravska magistrala glavna je poveznica Sjeverne i Istočne Hrvatske. Nacionalna važnost proizlazi iz činjenice da ta prometnica povezuje pet županija i pet županijskih gospodarskih  i  demografskih centara, među kojima su regionalni centar sjeverne Hrvatske (Varaždin) i makro regionalni  centar istočne Hrvatske (Osijek).

Alternativna je cestovna  komunikacija  za  posavski pravac, što je posebno došlo  do  izražaja u  vrijeme  prekida  prometa  na  posavskom  pravcu, koji  je  dio  paneuropskog prometnog koridora X.

Komentari