donijeta odluka

MARTIJANEC Općina će podmiriti troškove vrtića za vrijeme trajanja mjera

Objavljeno: 30.04.2020. 09:06

Zadnja izmjena: 30.04.2020. 09:06

Na sjednici vijeća Općine Martijanec odlučeno je da će Općina umjesto roditelja  sufinancirati troškove boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja za vrijeme trajanja ograničenja i zaštite od koronavirusa.

Ova odluka, kako poručuju iz Općine, odnosi se na roditelje korisnike ustanova predškolskog odgoja koji imaju prebivalište na području općine i koji od Općine imaju odobreno sufinanciranje troškova boravka djeteta u ustanovi predškolskog odgoja. Također, ova odluka odnosi se samo na vrijeme važenja Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

Općina Martijanec će, prema spomenutoj odluci, plaćati odobreno sufinanciranje prema izdanim pojedinačnim rješenjima o sufinanciranju troškova boravka djeteta u predškolskoj ustanovi i zaključenim ugovorom s pojedinom ustanovom predškolskog odgoja.

- S obzirom na situaciju nastalu vezano za provođenje mjera sprečavanja širenja koronavirusa, obustavljen je redovan rad ustanova predškolskog odgoja pa djeca u pravilu ne borave u tim ustanovama. No budući da se roditelji djece terete za plaćanje boravka djece u vrtiću, neovisno o stvarnom dolasku djeteta u vrtić, ovom odlukom želja nam je pomoći našim obiteljima u ovoj teškoj situaciji – rekao je načelnik Martijanca Dražen Levak.

Također, Općina će sufinancirati projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski otpad u iznosu od 71.000,00 kuna, što je iznos razmjeran vlasničkom udjelu općine u tvrtki pružatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na područja Općine Martijanec.

Komentari