izbor za najinovativniju poljoprivrednicu

Martinčević: Ponosi smo da je rad Marije Cafuk prepoznat na europskoj razini

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.02.2021. 10:13

Zadnja izmjena: 12.02.2021. 11:47

Marija Cafuk, čuvarica sjemena čuvane sorte varaždinskog zelja i jedna od najznačajnijih poljoprivrednica Varaždinske županije, finalistica je izbora za najinovativnije poljoprivrednice 2021.

Ovaj uspjeh komentirala je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. - Ponosni smo da je njezin neumoran rad i trud prepoznat i na europskoj razini i držimo palčeve da će naša Marija osvojiti ovu titulu jer ju je svakako i zaslužila - komentirala je Martinčević.

Inače, među više od četrdeset pristiglih prijava, Marijina je izdvojena jer je „demonstrirala pametne poljoprivredne pristupe na svojoj farmi.“ Posebno je istaknuto njeno sudjelovanje u projektu Varaždinske županije 'Pokusno - pokazno polje' čiji je cilj prezentirati načine na koje se mogu provesti agrotehničke mjere povezane s smanjenjem emisije ugljika, očuvanjem biološke raznolikosti i očuvanjem domaćih sorata prilagođenih klimatskim promjenama, čime se poboljšava prijenos znanja i jačanje veza između istraživanja i praktične primjene na obiteljskim gospodarstvima.

Komentari