energetska obnova doma

MARUŠEVEC Za obnovu društvenog doma stiglo 100 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja

Objavljeno: 28.12.2019. 08:47

Zadnja izmjena: 28.12.2019. 08:50

U studenome ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene – društvenog doma u naselju Maruševec.

Jučer su napredak radova na lokaciji u Maruševcu provjerili načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, a potporu projekta dalo je i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

-Ugovor o sufinanciranju sa 100 tisuća kuna potpisali smo prošlog tjedna i veseli me što je Ministarstvo prepoznalo naše napore u cilju promicanja održivog razvoja lokalne zajednice kroz rekonstrukciju još jednog objekta u vlasništvu Općine Maruševec. Dom koriste naši građani i vrijedne članice i članovi udruga te je ukazana potreba da se isti sanira - pojasnio je načelnik Šprem, dodajući kako je Općina Maruševec preostali iznos do pola milijuna kuna osigurala u svom proračunu.

-Radovi koji su u tijeku uključuju sanaciju krovišta, promjenu pokrova, uređenje podova i fasade te novu elektroenergetsku instalaciju, a provodi ih poduzeće Mipcro d.d. iz Ivanca koje se javilo na natječaj i ispunilo sve zadane uvjete - kazao je zamjenik načelnika Mario Klapša, ističući da će radovi biti privedeni kraju tijekom siječnja iduće godine. -Veći dio zahvata na projektu je obavljen zahvaljujući renomiranom poduzeću koje provodi rekonstrukciju Društvenog doma u Maruševcu, za razliku od onog koje provodi puno zahtjevniji projekt Aglomeracije, a ponaša se krajnje neozbiljno - rekao je Klapša.

Komentari