Premijerno prikazan i dokumentarac

Maruševečki ogranak Udruge dragovoljaca i veterana obilježio 20. obljetnicu postojanja

Objavljeno: 20.06.2016. 08:55

Zadnja izmjena: 20.06.2016. 08:58

Foto: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Ogranak Maruševec Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata obilježio je u subotu, 18. lipnja, 20. obljetnicu postojanja.

Članovi udruge i mještani najprije su nazočili svetoj misi u župnoj crkvi Svetoga Jurja, a potom su se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili svih poginulih u Domovinskom ratu. Članovi Kuburaške udruge Maruševec pucnjevima iz kubura obilježili su godišnjicu spomenute Udruge.

Ispred općinske zgrade u Maruševcu u isto je vrijeme održana izložba ratnih slika i vojnih oznaka, a potom je u općinskoj zgradi održana svečana sjednica Udruge. Sjednici su nazočili brojni članovi, prijateljske udruge, općinski čelnici, načelnik Općine Ivan Šagi, predsjednik općinskog vijeća Dragutin Kišić, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (ogranak Varaždin) Branko Družinić, stožerni brigadir Željko Dvekar, pukovnik Marijan Kretić, vijećnici i drugi uzvanici.

O prošlim i budućim aktivnostima Udruge govorio je njen predsjednik Slavko Štrlek, a kulturno zabavni program dali su tamburaši i ženska pjevačka grupa KUD-a „Klaruš“. Nakon svečane sjednice tajnik udruge Tihomir Buden najavio je premijerno prikazivanje dokumentarca o braniteljima s područja Općine Maruševec, koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Komentari