grad ivanec

Maskirajte se i dođite sutra na mali 'Ljetni Ivonjski fašink'

Objavljeno: 18.06.2022. 09:11

Zadnja izmjena: 18.06.2022. 09:11

Budući da se tijekom protekle dvije godine nije mogao organizirati tradicionalni zimski Ivonjski fašink, Društvo prijatelja narodnih običaja "Maska" iz Ivanca odlučilo je po prvi put prirediti malu ljetnu karnevalsku povorku.

Povorka će biti ove nedjelje, 19. lipnja, na parkiralištu kod Caritasova doma Ivanec, gdje će ovoga puta maškare udariti brigu na veselje u ljetnoj atmosferi. Pred posjetiteljima će prodefilirati "Međimurske krave" iz Novog Sela na Dravi, "Pingo" iz Cestice, Etnografsko društvo iz Ormoža, Udruga žena iz Dragoslavca i Društvo "Maska" Ivanec te svi ostali koji su žele pridružiti ovoj nesvakidašnjoj povorci.

Društvo Maska poziva i velike i male da se i oni maskiraju i pridruže zajedničkom krabuljnom plesu na završetku programa koji će i ove godine voditi ivanečki vicmaher Marijan Gotal. Program počinje u 15 sati, kada maškare kreću na mimohod ivanečkim ulicama - od Srednje škole, Gajevom, Nazorovom te pokraj crkve, do parkirališta Caritasova doma. I ovu manifestaciju, kao i gotovo sve ostale koje se održavaju u sklopu programa Dana grada, novčano podupire Grad Ivanec. 

Komentari