Matej Herkov pobjednik na Štefanjskom spustu

Objavljeno: 26.12.2010. 18:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Boris Kovačev / CROPIX

Članovi Kajak kanu kluba Varteks završili su sezonu natjecanja spustom za  15. memorijal Tibor Šaramo, koji je održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 40. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Sava je i ove godine imala visoki vodostaj, a usprkos niskoj temperaturi i neugodnom snijegu na spustu po 12,5 kilometara dugoj stazi od Podsuseda do Savskog mosta u Zagrebu nastupilo je sedamdesetak natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U konkurenciji kajaka jednosjeda kod juniora pobijedio je Matej Herkov ispred Davida Rožmarića, na sedmo i osmo mjesto plasirali su se Antonio Hiržin i Damian Kukec dok je Matija Fadiga zauzeo dvanaesto mjesto. pobijedila je i Mia Fadiga kod juniorki te Michel Ivić kod veterana, a u konkurenciji seniora Aleksandar Brkušanin je zauzeo četvrto mjesto.

U konkurenciji kanu jednosjeda Danijel Mijatović je osvojio drugo mjesto, a u turističkom kanu dvosjedu pobijedila je posada Miljenko Fadiga i Miljenko Tomašek, a Darko Tomašek i Igor Krajcar bili su četvrti.

Komentari