Europsko prvenstvo u savate boksu

Matej Kos iz varaždinskog Fight cluba Kovačić osvojio naslov viceprvaka Europe

Objavljeno: 03.07.2018. 07:21

Zadnja izmjena: 03.07.2018. 15:08

Foto: FC Kovačić

Belgijski grad Loverval bio je domaćin Europskog juniorskog prvenstva u savate boksu. Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je pet natjecatelja, a troje su bili iz varaždinskog Fight Cluba Kovačić.

Tri borca - tri medalje

Borna Vuković porazom u polufinalu od Francuza Juana ostao je na trećem mjestu. Mak Indra Sever pobjeđuje prvaka Ukrajine Pambuka 3:0 a u polufinalu  gubi od Francuza u jako tijesnom meču te ostaje na bronci.

Najbolje mečeve pružio je i trenutno najperspektivniji junior Hrvatskog savate saveza Matej Kos koji je prvo uvjerljivo pobjedio prvaka Italije Galleanoa, u polufinalu prvaka Srbije, da bi u finalu u vrlo izjednačenom meču izgubio od prvaka Francuske i glavnog favorita Soukouna. 

Tri borca i tri medalje izvrstan su uspjeh za varaždinski Savate klub FC Kovačić koji je ove godine najbolji hrvatski klub u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Iz FC Kovačić na prvenstvu su sudjelovali Siniša Kovačić, kao predsjednik Hrvatskog savate saveza i Marjana Kovačić u ulozi međunarodnog sudca A kategorije. 

Komentari