probija se u javnost

FOTO Matematički talent iz Varaždinskih Toplica Filip Križanić gostovao na HRT-u

Objavljeno: 23.01.2018. 19:26

Zadnja izmjena: 23.01.2018. 19:26

Filip Križanić, učenik 8.r. topličke škole i državni prvak iz matematike gostovao je u emisiji HRT-a Školski sat. Tema emisije bila je matematički višeboj u kojem su se rješavali zanimljivi matematički zadatci.

U emisiji se nastoje teme iz školskoga gradiva prikazati na kreativniji način kroz igru. Uz našeg Filipa gostovali su i  matematičar Aleksandar Hatzivelkos koji zadaje zadatke, državni prvak iz matematike Bernard Inkret te još dva učenika 8. razreda iz OŠ Bartola Kašića iz Zagreba. Kako je Filip predstavio i svoju školu i sebe možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Osim u Školskom satu, daroviti Filip gostovao je i na Adventskoj matematičkoj radionici koju je organiziralo Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s XV. gimnazijom i udrugom Mladi nadareni matematičari. Cilj radionice bio je pružiti dodatno obrazovanje učenicima koji su talentirani i motivirani za bavljenje matematikom s naglaskom na rješavanje problema i natjecateljskih zadataka. A zimske je praznike Filip proveo pohađajući Centar izvrsnosti u Varaždinu.

Komentari