Aleksandar Mateša i Melanija Hrgarek najbolji sportaši Ivanca

Objavljeno: 26.12.2010. 09:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Facebook

Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca, održana u Gradskoj vijećnici u Ivancu, donijela je nekoliko važnih odluka. Tako je razmatran i prihvaćen Plan rada i financijski plan za 2011. godinu i donešeno nekoliko odluka kojima će se sportašima i sportskim djelatnicima dodijeliti 40-ak plaketa, diploma i drugih priznanja.

Prijedlog Izvršnog odbora u svezi izmjene i dopune Statuta Zajednice, koji se odnosi na  učlanjenje novih članica u Zajednicu sportskih udruga podržalo je 13 članova Skupštine, a 6 ih je bilo protiv. Tako je odlučeno da, pod uvjetom da djeluju najmanje tri godine u trenutku zahtjeva za prijem, pravo na ostvarivanje financijske potpore Udruge stječu 5 godina nakon prijema u Zajednicu sportskih udruga grada Ivanca.

Donešena je odluka o rangiranju sportskih udruga za 2011. godinu, kojom su raspodijeljena  financijska sredstva u iznosu od 700.000 kuna, od čega klubovima iz prve kvalitetne skupine pripada iznos od 463.970 kuna (RK Ivančica Ivanec, SŽRK Ivanec, NK Ivančica i Košarkaški klub Ivančica), drugoj grupi (8 udruga) 172.530 kuna, trećoj (rekreacija, 7 udruga) 33.500,00 kuna, a za rad Zajednice utvrđen je iznos od 30.000 kuna.

Proveden je i izbor za najbolje sportaše i sportske kolektive Grada Ivanca, pa je tako za najboljeg sportaša izabran Aleksandar Mateša, vratar RK Ivančica Ivanec, a za najbolju sportašicu Melanija Hrgarek, članica karate kluba Ivanec.

Najboljom muškom ekipom proglašeni su seniori RK Ivančica Ivanec, dok je za najbolju žensku ekipu izabran Srednjoškolski ženski rukometni klub Ivanec Školska ekipa Područne škole Salinovec.

Veliki broj priznanja primit će mladi perspektivni sportaši, sportaši i sportski djelatnici. Diplome i statue kao perspektivni sportaša primit će tako čak 25 sportaša; Alen Kokotec  (MNK Jerovec), Alvaro Taučer i Aleksandro Gabrić (Košarkaški klub Ivančica), Tanja Breški i Melanija Marković (SŽRK Ivanec), Karlo Videc i Nikola Kolarek (NK Ivančica), Ivan Jakop (TK Ivanec), Mihael Koranić, Maria Hodalj, Vlatkica Cafuk i Nikolina Cafuk (Taekwodno klub Hwarang), Mateo Turčin, Nikica Posavi, Dominik Vuk, Luka Hrupek i Neven Šoštarić (ŠRD Ivanec), Marino Lančić (DSR Lančić-Knapić), Tina Lukavečki i Domagoj Hrgarek  (Karate klub Ivanec), Marko Kozulić, Nikola Krznar i Jurica Prašnjak (NK Mladost Margečan), Denis Čibarić i Mario Hrg (RK Ivančica Ivanec).

Tek nešto manje izdašna su ostala priznanja Zajednice, koja će primiti trinaest sportskih djelatnika. Josip Matišić primit će nagradu za životno djelo, a Draženko Jakopović (ŠRD Ivanec), Stjepan Lančić (RK Ivančica Ivanec), Josip Prašnjak (NK Mladost Margečan), Dragutin Ribić (DSR Salinovec) i Franjo Rogina (Kuglački klub Ivančica) primit će Zlatne plakete.

Godišnje nagrade pripast će Dragutinu Darabušu (RK Ivančica Ivanec), Željku Gečeku (ŠRD Ivanec) i Damiru Vrtaru (Karate klub Ivanec), posebne nagrade Tomislavu Friščiću (ŠRD Ivanec), Dragutinu Maltariću (Taekwondo klub Hwarang), Branku Prašnjaku (NK Mladost Margečan), a diploma Ivanu Vidačeku (NK Mladost Margečan).

Svečanost podjele priznanja održat će se krajem siječnja 2011. u amfiteatru Srednje škole.

e-ivanec.com

Foto: Facebook grupa RK Ivančica

Komentari