odlazak na međunarodnu olimpijadu

Matija Pongračić osvojio 1. mjesto na hrvatskoj glazbenoj olimpijadi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.01.2020. 09:27

Zadnja izmjena: 28.01.2020. 09:30

Matija Pongračić, učenik 4. razreda Glazbene škole u Varaždinu, teorijski smjer osvojio je 1. mjesto na 3. hrvatskoj glazbenoj olimpijadi održanoj 25. siječnja u OŠ Janka Leskovara u Pregradi.

Matija se natjecao u kategoriji učenika od 16 do 19 godina i svojim se rezultatom uspio plasirati na 5. Međunarodnu glazbenu olimpijadu koja će se održati od 22. do 25. travnja 2020. godine na Cipru.

Olimpijsko natjecanje se odvija u četiri discipline: prvi dio je pismeni test iz poznavanja glazbene umjetnosti, drugi je dio izvođenje glazbenih meloritamskih i ritamskih primjera a vista, treći je dio izvođenje i analiza tradicijske glazbe, dok se četvrti dio odnosi na izvođenje autorske skladbe.

U izvedbi Matijine autorske skladbe "Inferno" i tradicijske glazbe sudjeluju učenici Glazbene škole u Varaždinu i Prve gimnazije Varaždin: Ema Kovačić, Korina Klampfl, Klara Petric, Ruta Bobić i Borna Kosec.

Suradnja mentorica Lidija Didara, prof. mentor iz Glazbene škole u Varaždinu i Slavice Kelemen, prof. savjetnik iz Prva gimnazija Varaždin ponovno je rezultirala odličnim rezultatom te se nadamo ponavljanju rezultata od prošle godine kada je Matija na istom natjecanju u Estoniji osvojio srebrnu nagradu 

Komentari