Nagrađeni i najmaturanti

Maturanti Druge gimnazije Varaždin primili svjedodžbe i potvrde o maturi - ispraćeni uz prigodan program

Objavljeno: 21.07.2016. 12:25

Zadnja izmjena: 21.07.2016. 13:35

Foto: Druga gimnazija Varaždin

Maturanti Druge gimnazije Varaždin danas su u koncertnoj dvorani Glazbene škole primili svoje svjedožbe i potvrde o položenim ispitima državne mature.

Ukupno 175 učenika ponosno je ispraćeno uz prigodan program iz svojih školskih klupa. Ravnateljica Zdravka Grđan poticajnim i emotivnim govorom pozdravila je sve nazočne maturante, njihove ponosne roditelje, nastavnike i goste.

– Ova generacija isticala se iznimnim pojedinačnim talentima, marljivošću, ambicioznošću, uzornim vladanjem i učenjem, a primarno odličnim timskim funkcioniranjem svih učenika kao generacije. – rekla je tom prilikom ravnateljica Zdravka Grđan, istaknuvši kako se najviše maturanata upisalo na pravo, strojarstvo, informatiku i ekonomiju.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, koji je tom prilikom istaknuo: – Životne situacije se rješavaju iz dana u dan, a izazovi su uvijek tu. Zato su ovi svečani trenuci posebno dragocjeni kada roditelji vide rezultate svojih učenika i zajedno budu spremni na nove korake u životu.

Maturante, profesore i roditelje pozdravio je i predsjednik školskog odbora Josip Hehet. Posebno su istaknuti najbolji maturanti Druge gimanzije Varaždin Rahela Šanjek i Tin Sanjković. Pohvaljen je i učenik Ivan Runac, koji je matematiku na maturi riješio 100 %. Program je vodila učenica Karla Aračić, a maturantice Ines Benko i Patricija Solar izvele su svoje glazbene. Učenik Lovro Lukavečki, predsjednik Vijeća učenika Druge gimnazije Varaždin, također je nagrađen.

Komentari