sastanak

Maturantika i Quadrilla ove se godine vraćaju u Varaždin, poznato je i kada

Objavljeno: 14.04.2022. 13:07

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 13:08

U Županijskoj palači danas je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin.

Pročelnik prosvjete, kulture i sporta Miroslav Huđek ravnatelje je upoznao s nadolazećom kampanjom za upise učenika u srednje škole koja se zbog epidemiološke situacije protekle dvije godine nije održala.

Kampanja će započeti 17. svibnja u dvorani Srednje škole Ivanec s početkom u 18 sati, a nakon toga slijede gradovi Novi Marof, Ludbreg, te Varaždin. Učenici će se ujedno o nastavku svog srednjoškolskog obrazovanja moći informirati i putem brošure. Ove godine u srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija ima 1899 slobodnih mjesta u 92 razredna odjeljenja, a osnovnu školu završava 1650 učenika – informirao je prisutne pročelnik Huđek. Ove godine održat će se i Maturantika i to u vremenu od 23. do 25. svibnja ove godine.

-Prvi dan bit će u znaku mimohoda maturanata, drugi dan proteći će u sportskom duhu, dok je posljednji dan rezerviran za ples maturanata – Quadrilla – predstavio je pročelnik Huđek.

Komentari