OPĆINA MALA SUBOTICA

Mažoretkinje Male Subotice osvojile broncu na državnom prvenstvu

Objavljeno: 15.11.2021. 13:20

Zadnja izmjena: 15.11.2021. 13:20

Starije kadetkinje Mažoretkinja Male Subotice prošlog su vikenda po prvi puta sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske.

Cure su svoju koreografiju otplesale pred sucima u Nedelišću, i iako se ovo državno prvenstvo nije održalo kako je prvotno planirano, vratile su se kući pune pozitivnih dojmova i s predivnim uspomenama. Djevojke su u teškoj kadetskoj konkurenciji, na svom prvom državnom natjecanju, osvojile treće mjesto i brončanu medalju, a vodila ih je trenerica Ivana Hajdinjak.

 - Iako nas je korona u više navrata pokušavala zaustaviti, oslabiti i demotivirati, mi se nismo dale, bile smo uporne i nismo odustajale. A dokaz naše upornosti, želje i ljubavi prema mažoretkinjama su upravo nestvarni rezultati koje smo postigle! U samo dva mjeseca vježbanja ove koreografije, istovremenog učenja i usavršavanja novih elemenata, međusobnog usklađivanja i nastojanja da ova koreografija bude izvedena na najbolji mogući način, cure su postigle ono čime se rijetko koji mažoret tim može pohvaliti - rekla je trenerica Ivana Hajdinjak.

Ovogodišnje državno prvenstvo mažoretkinja bilo je održano u dva vikenda na način da su timovi u vlastitim dvoranama (ili u ovom slučaju kod prijateljica u Nedelišću) plesali svoje koreografije, a suci su dolazili k njima i ocijenili ih. Prvenstvo se održalo na ovaj način kako bi se svi pridržavali epidemioloških mjera, a ipak se pružala prilikama timovima da otplešu koreografije koje su marljivo uvježbavali proteklih nekoliko mjeseci. 

Komentari