Medalje i priznanja za pčelare iz Varaždinske županije

Objavljeno: 20.12.2010. 15:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Članovi pčelarskih društva s područja Varaždinske županije okupili su se u petak 17. prosinca u Ludbregu na proglašenju rezultata 4. ocjenjivanja meda Varaždinske županije.

- Proglašenje nije zapravo samo rezultat jednogodišnjeg rada, već se tu radi o dugogodišnjem trudu i stjecanju iskustva. Sam čin ocjenjivanja svakako je potreban jer njime pčelar dokazuje sam sebe, svoje vrijednosti, ali radi se i o podizanju kvalitete samog proizvoda, a i o podizanju vrijednosti proizvoda na tržištu, istaknula na svečanosti zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec je naglasio kako savez daje maksimum da se ovakva natjecanja dignu na još veću razinu. Također je dodao kako se puno radi na općenitom podizanju kvalitete, jer iako svaki pčelar za svoj med kaže da je najbolji, no tek kad je to dokumentirano certifikatom može se potvrditi kvaliteta.

Podijeljeno je 25 zlatnih odličja, 19 srebrnih odličja, 8 brončanih odličja i dva priznanja i to za med bagrema, kadulje, lipe, kestena, lavande, livade te za cvjetni med. Nakon proglašenja rezultata održana su i predavanja za pčelare.

Komentari