PLIVAČKI KLUB BAROK

Medalje za mlade varaždinske plivače na mitingu "Svetog Patrika" u Zagrebu

Objavljeno: 19.03.2019. 19:43

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 19:43

Ovog vikenda je u Zagrebu održano natjecanje za najmlađe plivače – „Miting Sv. Patrika“. Ukupno je nastupilo rekordnih 883 plivačica i plivača iz 26 hrvatskih klubova, a među njima i 31 član PK Barok.

U konkurenciji 2008. godišta, najviše se istaknula mlada nada PK Barok Sara Marković s osvojenim zlatom na 50 m prsno te srebrom na 50 m leptir, što joj je u ukupnom plasmanu donijelo izvrsno 3. mjesto. U istoj kategoriji Ivona Jurković je iznenadila na 50 m leđno, te osvojila brončanu medalju.

U 2007. godištu Leona Juriša je doplivala do srebra na 50 m leđno, te je u ukupnom plasmanu osvojila odlično 5.mjesto. Mihael Kolarek je osvojio bronce na 50 m leptir i 50 m prsno, a u ukupnom plasmanu je osvojio 5. mjesto.

Najmlađi članovi PK Barok nastupali su u utrkama na 25 m. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti Patriciju Švetak koja je u C kategoriji osvojila 7. mjesto na 25 m leptir i 8. mjesto na 25 m slobodno, dok je u ukupnom plasmanu bila deveta.

Na ovom natjecanju nastupili su još: Greta Šimunec, Ana Pitner, Rina Rogina, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Lara Crnčić, Sebastijan Matas, Roko Škrapec, Karlo Kovač, Teo Stojaković, Vedran Šavor i Andro Šantek, a nekima je ovo bio prvi nastup u životu, pa je red da ih posebno istaknemo i pohvalimo. To su: Nina Malić, Lara Gregurić, Lara Đuras, Lea Kosmačin, Jana Marta Horvatić, Lovro Huđek, Dorijan Skupnjak, Filip Habek, Luka Šaško, Jan Grđan, Lovro Čalopa, Matej Mihalić, Fran Hutinski i Fran Težački.

Komentari