suradnja pčelara i vrtića

Medarica darovala med Čarobnoj šumi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.04.2021. 16:31

Zadnja izmjena: 10.05.2021. 10:01

Dječjoj igraonici bajkovitog imena „Čarobna šuma” u brezničkohumskom Šćepanju uručena je donacija meda udruge Medarica iz Novog Marofa.

Predsjednik ove Udruge Vlado Topolovec i koordinator za općinu Breznički Hum Vjekoslav Andrašek u pratnji načelnika Zorana Hegedića staklenke meda uručili su mališanima i njihovim tetama ukazavši tako na očuvanje zdravlja mališana, pogotovo sada u vrijeme pandemije koronavirusom. Općina tradicionalno surađuje s pčelarima na način da im osigurava potrebne količine šećera tijekom razdoblja kad izostanu cvatnja i medenje kao što je to slučaj ove godine, a pčelari uzvraćaju pomoć donirajući med dječjim vrtićima u okruženju.

Gostima su na donaciji pjesmom i plesom zahvalili polaznici Čarobne šume, a voditeljica Igraonice Ivančica Horvat navela je kako im ova tradicionalna donacija puno znači, jer domaći med im poboljšava zdravlje i jača opći imunitet. O 18-tero mališana polaznika Čarobne šume koliko ih je upisano ove godine brinu tri dadilje odgajateljice, a općina Breznički Hum im kao općinskoj predškolskoj instituciji pruža adekvatnu potporu

Komentari