GRAD NOVI MAROF

"Medarica" tradicionalno darovala med dječjem vrtiću

Objavljeno: 29.03.2021. 15:19

Zadnja izmjena: 29.03.2021. 15:21

I ove godine Pčelarska udruga Medarica iz Mađareva obradovala je djecu u dječjim vrtićima ukusnim domaćim medom.

Nastavak je to akcije ukazivanja na važnost konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani te zaštite i uloge pčela u očuvanju bioraznolikosti. Udruga redovito prikuplja med od svojih članova i poklanja ga mališanima. U Dječjem vrtiću Novi Marof s predsjednikom Udruge Medarica Vladom Topolovcem bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– To je lijepa gesta koja s jedne strane omogućuje djeci da koriste kvalitetan domaći med, a s druge strane i promovira naše medare i medarstvo.  Često puta imamo slučajeve da je uvozni med upitne kvalitete. Moja poruka sugrađanima, ako se odlučuju na kupovinu meda, da to učine od provjerenih, domaćih proizvođača, koji mogu garantirati da je med prirodan – izjavio je gradonačelnik Jenkač.

Pozitivni koraci

Pčelarstvo je u Novom Marofu vrlo aktivno pa su tako gradonačelnika Jenkača, koji je i član Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, s aktualnom problematikom u tom području upoznali predstavnici Hrvatskog pčelarskog saveza. Predsjednik Saveza Željko Vrbas naglasio je da pčelarstvo žele podići na višu razinu. Očekuju da će Zakonom o poljoprivredi dobiti dio poslova koji spadaju u domenu Ministarstva poljoprivrede, za što imaju provedbene i organizacijske resurse sa 154 udruge. Gradonačelnik Jenkač je naglasio da će se prema saborskom Odboru za poljoprivredu i Ministarstvu poljoprivrede krenuti s određenim prijedlozima pčelara.

Komentari