svečano otvorenje

FOTO Otvoreno je državno natjecanje „Schola medica 2018“ kojem je domaćin varaždinska Medicinska škola

Objavljeno: 22.03.2018. 09:59

Zadnja izmjena: 22.03.2018. 09:59

Foto: Mirela Horvat

Medicinska škola Varaždin domaćin je „Schola medica 2018“, državnog natjecanja učenika zdravstvenih škola u programu zdravstveno – laboratorijski tehničar/ka i fizioterapeutski tehničar/ka u periodu od  21. – 23. ožujka, a svečanom otvorenju, uz brojne prisutne, nazočila je ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac i dožupan Tomislav Paljak, koji je otvorio natjecanje. 

Organizator natjecanja učenika s programima u zdravstvenim zanimanjima "Schola medica" na državnoj razini je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i strukovne udruge (Hrvatsko društvo farmaceutskih tehničara, Hrvatsko udruženje medicinskih sestara, Udruga zubotehničara, Udruga zdravstvenih škola Republike Hrvatske).

- To je državna razina natjecanja gdje dolaze najbolji učenici iz cijele Hrvatske što je veliki kompliment za školu i djelatnike škole. Ovo je 22 'Schola medica' i kroz sva dosadašnja natjecanja uvijek smo negdje pri vrhu što potvrđuje poziciju škole unutar zdravstva, a ove godine sudjelujemo s 3 učenika, od kojih su 2 iz smjera fizioterapeutski tehničar i 1 iz zdravstveno-laboratorijskog smjera - kazala je ravnateljica škole

Nekoliko riječi prisutnima uputio je i dožupan Tomislav Paljak, koji je ujedno i otvorio ovo 22. državno natjecanje iz područja medicine. 

- Nije slučajno da je naša škola domaćin ovog natjecanja koje je potvrda da se ovdje kvalitetno radi. Škola je prošla proces razvoja od 1958. godine kada je funkcionirala u sklopu gimnazije, zatim 1961. kada je djelovala kod uršulinki, da bi 2005. godine uselila u svoje prostore gdje se danas nalazimo. Škola ima ugled i spremna je za sve izazove današnjice - rekao je dožupan

 

 

Komentari