Terme Sveti Martin

Međimurje ima prvi hotel u Hrvatskoj s prestižnim europskim znakom zaštite okoliša

Objavljeno: 20.07.2021. 10:12

Zadnja izmjena: 21.07.2021. 09:54

Terme Sveti Martin prvi su hotel u Hrvatskoj koji je dobio oznaku EU Ecolabel - prestižni europski znak zaštite okoliša koji se dodjeljuje održivim proizvodima i uslugama.

Oznaku je direktoru Terma Igoru Nekiću uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je uputila istaknula da turistima više nisu dovoljni samo more i sunce već traže destinacije poput Svetog Martina na Muri koje su održive i ekološki osviještene. Termama Sveti Martin trebalo je godinu i šest mjeseci da provedu potrebne procedure i usklade poslovanje s mjerilima.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izjavio je kako su Terme Sveti Martin perjanica turizma, ne samo u Međimurju, već i u kontinentalnoj Hrvatskoj. - Dobiti priznanje uvijek je velika prilika, no dobiti priznanje Europske unije koja ima postavljene iznimno visoke kriterije u zaštiti okoliša, još ima veći značaj. Drago mi je da je oznaka stigla upravo u Međimurje koje doista drži visoke standarde u svemu, posebice u turizmu. Pored prirodnih ljepota i bogate kulture baštine, ulažemo u aktivni i održivi turizam, zdrav način života i našim gostima nudimo najbolje iz Međimurja, a da su to turisti prepoznali, pokazuju naše nagrade te statistika dolazaka i noćenja - rekao je Posavec.

Promicanje ekološke izvrsnosti

Oznaka EU Ecolabel dodjeljuje se na razini Europske unije 27 godina te promiče ekološku izvrsnost i pomaže pri identifikaciji proizvoda i usluga koji imaju smanjen utjecaj na okoliš. Za dodjelu znaka za okoliš EU-a, turistički smještaj mora biti sukladan s 22 obvezna mjerila iz područja općeg upravljanja, energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, racionalne potrošnje vode, smanjivanja i upravljanja otpadom i otpadnim vodama te ostalim obveznim mjerilima.

Komentari