MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija dobila peticu te je u samom vrhu Hrvatske po transparentnosti

Objavljeno: 05.07.2022. 10:12

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 11:56

Institut za javne financije već godinama analizira proračunsku transparentnost svih županija, gradova i općina, a Međimurska županija i ove je godine dobila najvišu ocjenu 5 te je svrstana u skupinu najtransparentnijih županija.

Time je nastavljen kontinuitet visoke transparentnosti u Međimurskoj županiji koja je na trećem mjestu među hrvatskim županijama promatrajući transparentnost županija, gradova i općina. Međimurska županija  za svaku proračunsku godinu na svojim web stranicama objavljuje “Proračun u malom” ili “Proračun za građane”, sažetak proračuna Međimurske županije s najvažnijim smjernicama, koji u osnovnom crtama pojašnjava planove i aktivnosti u Međimurskoj županiji. Ovakvim pregledom proračuna cilj je omogućiti svim građanima uvid u prihode i rashode Županije kako bi dobili transparentnu i potpunu informaciju o radu županijske uprave te kako bi mogli sudjelovati u planiranju i donošenju proračuna.

Osim Međimurske županije, ocjenu 5 za proračunsku transparentnost dobila su 3 međimurska grada i 19 općina. 2 općine dobile su ocjenu 4, a 1 općina ocjenu 3.

Komentari