MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija dodijelila milijun kuna potpore poduzetnicima

Objavljeno: 26.10.2021. 20:10

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 12:48

Međimurska županija objavila je u rujnu javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u Međimurskoj županiji.

Ovo je treća godina provedbe Programa koji se svake godine modificira i prilagođava poduzetnicima kao i  trenutnoj gospodarskoj situaciji. Time Međimurska županija nastavlja s izdvajanjem sredstava za razvoj i unapređenje poduzetništva, posebice za mikro i male poduzetnike, koji čine 98% ukupnog broja poduzetnika, ali i obrtnicima i poljoprivrednicima. Cilj programa je poticanje razvoj poduzetništva i obrtništva, očuvanje radnih mjesta kao i povećanje broja zaposlenih te stvaranja povoljnog gospodarskog okruženja poduzetništvo Međimurske županije.

Program je razvojno usmjeren s ciljem podrške privatnom sektoru na način da se potaknu investicije i olakša unapređenje poslovanja gospodarstvenicima. Poduzetnici su se mogli prijaviti za dvije vrste ulaganja:  Ulaganje u osnovnu imovinu za obavljanje djelatnosti i Ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije. Kroz Program sufinancirali su se troškovi nabave novih i rabljenih strojeva, opreme ili alata, računalne opreme, informatičkih programa i sustava kao i troškovi izrade prototipa te provjere i zaštite formalnog intelektualnog vlasništva.

Da je Međimurska županija usmjerena na gospodarstvo i obrazovanje posebice na podršku mikro i malim poduzetnicima, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, pritom naglasivši važnost ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.

 Potpore je ove godine dobilo 98 poduzetnika od 140 prijavljenih za sufinanciranje troškova već izvršenih investicija u periodu od 1. siječnja ove godine do kraja natječaja. Potpore su odobrene u maksimalnom iznosu do 15.000,00 kuna bespovratnih sredstava po pojedinom korisniku.

Komentari