međimurska županija

Foto - Međimurska županija dodijelila prvih 88 stipendija u obrtničkim zvanjima

Objavljeno: 07.06.2022. 09:52

Zadnja izmjena: 07.06.2022. 09:52

Ukupno 88 učenica i učenika deficitarnih obrtničkih zvanja u Međimurju primat će godišnju stipendiju u iznosu od 6.000 kuna zahvaljujući projektu koji Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom te gradovima i općinama provodi od 2003. godine.

Do sada je više od 500 stipendista izravno na svoje račune dobilo stipendije u ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna kuna s ciljem motiviranja učenika da upišu strukovne škole i steknu znanja za kojima tržište rada već godinama vapi. Među zanimanjima koja se stipendiraju su kuhari, autoelektričari, stolari, tokari, obućari, strojobravari, vodoinstalateri, keramičari, konobari, autolimari, soboslikari, slastičari, fasaderi, elektromehaničari i bravari.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je u dvorani Udruženja obrtnika Međimurske županije, a nazočili su joj župan Matija Posavec, predsjednik Obrtnike komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, pročelnik Darko Radanović te načelnici općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec Ervin VičevićMartin Srša i Mihael Grbavec.

- Obrazovanje nema alternative, stoga nastojimo našim mladima pružiti što više mogućnosti, ne samo tijekom školovanja, već ćemo ih pratiti i nakon njihovog obrazovnog puta, pomoći im da pronađu posao ili otvore vlastiti obrt te nas posebno veseli što učenici prepoznali važnost strukovnih zanimanja - rekao je Posavec.

Komentari