međimurska županija

Međimurska županija: Dodjeljujemo najviše potpore u turizmu dosad

Objavljeno: 06.05.2023. 16:37

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 11:48

U novom ciklusu bespovratnih potpora Međimurske županije za turizam dodjeljuje se ukupno 55.000 eura, što je kako navode, najviše dosad, a rok za predaju projektnih prijedloga je 5. lipnja 2023. godine. 

Danas je na imanju obitelji Polak – ranču Curek – u Pleškovcu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji javnog poziva Međimurske županije za novi ciklus potpora u turizmu te bespovratnih potpora za sufinanciranje rada turističkih agencija, odnosno organizatora putovanja u 2023. godini. Domaćini konferencije i sami su ranije koristili županijsku potporu te zahvaljujući tome podigli kvalitetu ponude svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

- Nalazimo se na još jednoj lokaciji s dodanom vrijednošću – prekrasnom ranču Curek – koji uz bazičnu turističku ponudu promovira naše prirodne ljepote i baštinu, našu kulturu. Obitelj Polak je jedan od primjera koji i nama pokazuje koliko ove potpore imaju smisla - rekao je župan Matija Posavec te istaknuo kako županija ima koncept širenja turističke ponude u svaki segment naših potencijala.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula osvrnuo se na netom završen javni poziv Turističke zajednice za sufinanciranje manifestacija i turističkih događaja.

- Prijavljena su 42 događanja diljem Međimurja i svi su ostvarili potporu u rasponu od 500 do 4000 eura. Obuhvaćena su mnoga područja od kulture, festivalskih priredbi do sporta i rekreacije i promocije naše gastronomije, a pohvalno je što svi prijavitelji poštuju naš smjer održivosti u turizmu - dodao je.

Komentari