''Ekomuzej Međimurje malo“

Međimurska županija ima prvi ekomuzej u regiji - evo što to znači za posjetitelje i turiste

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2021. 07:41

Zadnja izmjena: 19.02.2021. 13:15

Gdje melje najstariji riječni mlin u Hrvatskoj, koja je najljepša Međimurska popevka, što je u Međimurju najfinije: pušipel, gibanica ili meso z tiblice?

Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja od sada posjetitelji i turisti mogu saznati u najsuvremenijem multimedijalnom i interaktivnom postavu u ovom dijelu Europe – Centru za posjetitelje „Ekomuzej Međimurje malo“. Cijeli projekt organizacije „Ekomuzeja Međimurje malo“ obuhvaća izgradnju i opremanje 15 centara za interpretaciju širom Međimurske županije, kao i središnjeg Centra za posjetitelje u Čakovcu ukupne vrijednosti od preko 70 milijuna kuna.

Uz to što je koncept Ekomuzeja jedinstven, jedinstvena su i tehnološka rješenja koja nudi – virtualna stvarnost spojena je s materijalnim, odnosno kroz elemente virtualne stvarnosti ostvaruje se kontakt s prostorom muzeja. Ukupna vrijednost uređenja središnjeg Centra za posjetitelje u Čakovcu je 2.170.375,00 kuna, od čega je Međimurska županija izdvojila 1.262.125,00 kuna.

Predstavljanju središnjeg Centra za posjetitelje „Ekomuzeja Međimurje malo“ nazočila je državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman, a njezino je ministarstvo je za ovaj projekt izdvojilo 910.000,00 kuna.

Komentari