MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija nastavlja podupirati aktivnosti više od 1.000 lovaca

Objavljeno: 14.07.2022. 19:13

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 12:02

Međimurje broji oko 1.000 lovkinja i lovaca okupljenih u 20 lovačkih društava koja čine okosnicu Lovačkog saveza Međimurske županije.

Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a danas i sve više pobornika koji svojim aktivnostima pridonose razvoju lovstva, očuvanju i zaštiti prirode. Kako bi se nastavio kvalitetan rad Saveza i lovačkih društava, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec potpisali su Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva, kojim Županija nastavlja podupirati aktivnosti međimurskih lovaca.

- Ne samo da imamo dugu tradiciju lovstva u Međimurju, već se naši lovci mogu pohvaliti brojnim aktivnostima kojima pridonose očuvanju prirode, životinja, ali i promociji naše županije. Prelijepu priču oko lovnog streljaštva prošle godine ispisalo je šest strijelaca koji su po treći puta u zadnjih pet godina osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza - kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Pojasnio je da će se sredstva raspodijeliti lovačkim društvima - lovozakupnicima lovišta na području Međimurske županije za razvoj lovnog turizma i gospodarenje lovištem, obnovu i osvježenje matičnih fondova pojedinih vrsta divljači, prihranu i prehranu divljači, odstrel prekomjernog broja jedinki lisica, čagljeva i kuna te drugih predatora, sufinanciranje troškova lovočuvarskih i lovnih službi, uređenje lovišta, gradnju hranilišta, pojilišta i spremišta za hranu, gradnju i održavanje visokih čeka - osmatračnica, edukaciju lovočuvara, lovnika, lovoovlaštenika i ocjenjivača trofeja divljači te podmirenje troškova osiguranja lovišta.

Komentari