MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija osigurala 300 kuna za nabavu radnih materijala svim srednjoškolcima

Objavljeno: 07.09.2022. 18:22

Zadnja izmjena: 08.09.2022. 12:28

Više od 3.700 učenika srednjih škola u Međimurskoj županiji te 200 učenika koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji dobit će 300 kuna za nabavku radnih materijala i pribora, a za tu namjenu osigurala je 1,2 milijuna kuna.

Kako bi se učenicima i roditeljima što više olakšao povratak u školu, Međimurska županija je osigurala financiran prijevoz, pomoćnike u nastavi, jednokratnu potporu za studente, stipendije za djecu hrvatskih branitelja, stipendije za učenike deficitarnih zanimanja, kao i jednokratnu financijsku potporu za sve učenike srednjih škola s prebivalištem u Međimurskoj županiji u iznosu od 300 kuna namijenjenu za nabavu radnih materijala.

Učenici srednjih škola u Međimurskoj županiji sukladno uputama Škole mogu donijeti u prvoj polovici rujna račun u vrijednosti do 300 kuna za kupljeni potrošni materijal koji im je potreban za školovanje. To mogu, primjerice, biti računi za kupnju radnih bilježnica, olovaka, radnih mapa ili kutija za pohađanje nastave iz strukovnih predmeta. Jednokratna potpora namijenjena je svim međimurskim srednjoškolcima, pa tako i onima koji se školuju izvan Međimurske županije.

Na internetskim stranicama Međimurske županije objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za isplatu jednokratne potpore redovnim učenicima srednjih škola koji se školuju izvan Međimurske županije, a učenici moraju dostaviti ispunjen zahtjev i račun Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije.

Komentari