"RIZNICA MEĐIMURJA"

Foto - Zavirite u novootvoreni interaktivni muzej međimurske nematerijalne baštine

Objavljeno: 10.07.2021. 09:03

Zadnja izmjena: 10.07.2021. 09:03

Svoja vrata građanima je jučer otvorila Riznica Međimurja, muzej nematerijalne baštine koji predstavlja povijesno blago i tradicijske vrijednosti međimurskog kraja.

Atraktivan, multimedijalni i interaktivni postav muzeja podijeljen je u dvije glavne cjeline koje nude spoj povijesne i kulturne baštine s najmodernijom tehnologijom. U prizemlju je stalni postav pod nazivom "Stoljeće utvrde" kojim se interpretira burna povijest fortifikacije čakovečkog dvorca, dok je na prvom katu smješten postav koji interpretira nematerijalnu baštinu Međimurja pod nazivom "Minijature". 

- Svi mi koji volimo naše Međimurje danas smo iznimno ponosni jer smo u jedinstvenom prostoru obuhvatili međimursku povijest i vrijednosti, međimursko znanje i pamet, još jednom potvrdili sposobnost privlačenja europskih sredstava i očuvali ono najvrjednije što imamo, a to je naš identitet. Prvo otvaramo muzej onima kojima je to namijenjeno, a to su naši građani za koje želimo da s ponosom govore o ovom simbolu Međimurja, Starom gradu Zrinskih - izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom otvorenja.

Komentari