međimurska županija

Međimurska županija pokrenula projekt kojem je cilj potaknuti sudjelovanje osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima

Objavljeno: 25.02.2023. 10:15

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 13:36

Europska regija sporta u 2022. godini, Međimurska županija, predstavila je novi projekt pod nazivom „No Boundaries“  kojim se želi potaknuti i povećati sudjelovanje osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima, ali i ojačati vještine volontera te članova sportskih kluba i udruga civilnog društva za rad s osobama s invaliditetom u području sporta.

Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su slovenska Općina Lendava i mađarska Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton. Sam projekt vrijedan je 200.000 eura, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

Cilj projekta je doprinijeti promicanju suradnje, kvalitete, uključivosti, kreativnosti i inovativnosti na razini sportskih organizacija i sportskih politika, uz podizanje svijesti o ulozi sporta u promicanju društvene uključenosti, jednakih mogućnosti i poboljšanja zdravlja.

- Drago mi je što je Međimurska županija pokrenula projekt za koji vjerujem da će postaviti nove standarde u sportskoj aktivnosti u regiji jer svaki projekt, inicijativa i aktivnost koju provodimo u suradnji s osobama s invaliditetom su hvalevrijedni i korisni. Obnašanje titule Europske regije sporta iznjedrilo je nove ideje, a ovaj projekt potvrda je još jednog uspješnog apliciranja na fondove, ali i dokaz odlične suradnje koju njegujemo s našim susjedima. Uz to, ojačat ćemo vezu s našim udrugama osoba s invaliditetom koje su svojim angažmanom i aktivnostima zaista primjer drugima u Hrvatskoj - kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari