međimurska županija

Međimurska županija ušla u projekt uređenja parkirališta kod Staroga grada u Čakovcu

Objavljeno: 07.06.2024. 09:56

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 09:56

Međimurska županija je nositeljica novoga projekta kojim će okoliš Staroga grada u Čakovcu dobiti novo ruho.

Riječ je o projektu sufinanciranom iz Fonda za turizama za koji je resorno Ministarstvo raspisalo javni poziv, a Međimurska županija ostvarila maksimalni mogući iznos podrške od 69.000 eura. Ukupna vrijednost projekta je 145.043 eura, te će preostali dio od 76.043 eura u jednakom omjeru pokriti Međimurska županija i Grad Čakovec.

U projektu, kao partner, sudjeluje i Muzej Međimurja Čakovec, vlasnik čestice na kojoj će se obavljati radovi. Kao preduvjet ulaska u projekt, danas su u Riznici Međimurja sporazum potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan.

- Realizacijom ovog projekta zaokružit će se velika ulaganja započeta još revitalizacijom utvrde Staroga grada, te nastavljena sanacijom sjevernih krila palače Zrinskih, te će prostor oko našeg najvrjednijeg spomenika kulture dobiti novo ruho. Uredit će se parkiralište, koje je oštećeno tijekom obimnih radova na povijesnom kompleksu proteklih godina, a uz dovoljan broj parkirališnih mjesta, na raspolaganju će biti i električna punionica za vozila - navode iz Međimurske županije.

Komentari