MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurski branitelji obilježili svoj dan

Objavljeno: 18.09.2021. 16:02

Zadnja izmjena: 20.09.2021. 11:56

Svečano i dostojanstveno u Međimurskoj je županiji, točnije u Čakovcu, obilježeno 30 godina od oslobođenja Međimurja 1991. godine.

U spomen na 17. rujna 1991. godine, Skupština Međimurske županije proglasila je ovaj važan datum međimurske povijesti spomendanom – Danom međimurskih branitelja, a kako bi se velika 30. obljetnica dolično obilježila, Međimurska županija je, u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnicom Međimurske županije i Gradom Čakovcem, upriličila prigodan program.

- U Domovinskom ratu aktivno je sudjelovalo više od 8000 naših građana. Tada smo dokazali da naše malo Međimurje zna i može, bili smo predvodnici, a primjerom naših branitelja vodimo se i danas. Njihova hrabrost, požrtvovnost i zajedništvo moraju nas voditi i u budućnosti - rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je međimurskih braniteljima čestitao njihov dan i uputio zahvalu za njihovu žrtvu.

Obilježavanju jednog od najvažnijih datuma međimurske povijesti nazočili su i izaslanik ministra branitelja, vanjski suradnik Ministarstva hrvatskih branitelja Alojz Fleten, saborska zastupnica Andreja Marić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver, gradonačelnici i načelnici međimurskih općina, zapovjednici postrojbi koje su sudjelovale u oslobođenju Međimurja, ratni zapovjednici međimurskih postrojbi Hrvatske vojske, predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurja te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Komentari