MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Foto - 'Međimurski slatkiši' organizirali još jedne Sportske igre mladih dijabetičara

Objavljeno: 30.08.2021. 09:11

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 09:11

Udruga "Međimurski slatkiši" od 2016. godine okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s područja Međimurske županije.

Danas Udruga broji oko 80 članova s ciljem pružanja adekvatne pomoći obiteljima da se što bolje snađu s izazovima koje nosi život s dijabetesom. Uz brojne edukacije i druženja koja organiziraju kroz godinu, posebno su ponosni na Sportske igre mladih dijabetičara na kojima okupljaju sudionike iz cijele Hrvatske. Nažalost, ni na ovogodišnje igre se nisu mogli odazvati članovi prijateljskih udruga, no Međimurski slatkiši s radošću su se okupili u Accredo centru u Zasadbregu. Sudionike igara pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je članovima čestitao na 5 uspješnih godina rada tijekom kojih su sudjelovali u brojnim aktivnostima i akcijama diljem Međimurja i šire te nastojanjima da širu javnost senzibiliziraju i ukažu na važnost zdrave prehrane i kretanja.

Predsjednik Udruge Casimir Nomo Nemi i tajnica Udruge Suzana Mutvar župana su upoznali s dosadašnjim rezultatima projekta "Zaželi pravu stvar" čiji su nositelj, a za koji im je dodijeljeno 650 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt je zaposleno sedam osoba koje brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Komentari