Međimursko veleučilište proslavilo četvrtu godinu djelovanja

Objavljeno: 25.04.2012. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: mnovine.biz

U samo četiri godine postojanja i početka sa svega 56 studenata i 2 zaposlena i nastavi u početku baziranoj na  vanjskim suradnicima, danas Međimursko veleučilište ima 536 studenata, 21 zaposlenika, lijepo uređene prostore, pišu Međimurske novine.

O počecima i razvoju Međimurskog veleučilišta govorila je na svečanosti dekanica prof. dr. sc. Nevenka Breslauer na svečanosti upriličenoj u utorak, 24. travnja.

- Međimursko veleučilište je 2008. godine upisalo prvu generaciju studenata računarstva, a Veleučilište je u tom trenutku imalo svega dvije zaposlenice u računovodstvu i studentskoj referadi. Danas četiri godine poslije na Veleučilištu radi 21 zaposlenik, od toga 12 nastavnika i to 3 doktora znanosti, 3 magistra znanosti, dvoje nastavnika pred obranom magisterija i jedan pred doktoratom – istaknula je dekanica.

Međimursko veleučilište ima trenutno 536 studenata na dva studijska mjesta računarstvu i menedžmentu turizma i sporta, a za ovu akademsku godinu 8 studenata dobilo je državnu stipendiju.

Drugu godinu za redom studenti s Međimurskog veleučilišta su dio međunarodne razmjene studenata kroz ERASMMUS program.

Dosad je 21 student obranio završni rad i na taj način stekao zvanje prvostupnika računarstva, neki do tih studenata nastavili su svoje obrazovanje u Mariboru, Rijeci, jedan dio se po završetku našao posao, što se jednim dijelom može pripisati praksi koja je obvezna za studente pa su poslodavci upoznati s kompetencijama prvostupnika računarstva.

Komentari