Obilježavajući 100 godina postojanja, Etnografski muzej iz Zagreba dodijeli je priznanja ustanovama, institucijama, udrugama, pojedincima i drugima s kojima je ostvario dugogodišnju uspješnu suradnju.

Među dobitnicima ovih vrijednih priznanja je čak šest s područja Grada Lepoglave - Grad Lepoglava, Međunarodni festival čipke, Ekomuzej Lepoglava, Zadruga lepoglavske čipke, Čipkarsko društvo Danica Bresler i Mirko Varović. - Priznanja dobivena od ovako eminentne ustanove potvrda je vrijednosti našeg rada na očuvanju naše kulturne baštine čije je bogatstvo neizmjerno i prepoznato na svjetskoj razini, a što potvrđuje i UNESCO-ov status nematerijalnog kulturnog dobra dodijeljen lepoglavskom čipkarstvu. Dobivena priznanja potvrda su i odlične suradnje s Etnografskim muzejom odnosno činjenice da u brigu za našu baštinu, što je izuzetno važno, uključujemo struku – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić čestitajući Etnografskom muzeju na stoljeću uspješnog rada i djelovanja.

Priznanja dodijeljena povodom 100. obljetnice osnutka Etnografskog muzeja laureatima su uručena na prigodnoj svečanosti održanoj u Zagrebu. Inače, Etnografski muzej osnovan je 1919. godine i od tada do danas bavi se prikupljanjem, čuvanjem, muzeološkom obradom, istraživanjem i izlaganjem predmeta tradicijske kulture.

Komentari

28.10.2019. 11:21h Zadnja izmjena: 28.10.2019. 11:22