Međunarodna ljetna škola nogometa u Lepoglavi

Objavljeno: 09.03.2011. 14:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Dvije stotine i pedeset hrvatskih i slovenskih učenika, pola iz slovenskog Videma i okolice i isto toliko iz Lepoglave, Višnjice i Kamenice te iz Bednje, Vrbna i Cvetlina, ove će se godine ponovno družiti u programu Međunarodne škole nogometa.

Sve troškove zabavne nogometne škole, čiji je glavni cilj druženje i odgoj mladih naraštaja za prijateljstvo i suživot u EU, zajedno će pokriti općine Videm i Bednja te Grad Lepoglava, koja se ove godine drugi put priključuje projektu svojih susjeda.

Taj je dogovor zapečaćen poveljom što su je u lepoglavskom Domu kulture potpisali čelnici spomenutih sredina Friderik Bračič, Mirko Bistrović i Marijan Škvarić te ravnatelji triju škola Helena Šegula, Sanja Majcen i prof. Ratko Tomić. Prijateljstvo na travnatim terenima dječaci i djevojčice gradit će tijekom pet nogometnih dana.

– Unatoč kriznim vremenima i recesiji, našli smo način da ovu manifestaciju ne ugasimo, već da je i dalje održavamo i pretvorimo u tradiciju. Način realizacije i ciljevi koje smo već postigli, a to je gradnja suradnje i prijateljstva među mladim naraštajima dvaju naroda i triju prekograničnih sredina mogu poslužiti i kao putokaz drugim, sličnim regionalnim projektima – poručili su sudionici skupa.

Bednjanski načelnik Bistrović istaknuo je da su potpisivanjem povelje ispunjeni preduvjeti za kandidiranje projekta europskim fondovima pa će ih Bednja kandidirati u sklopu programa suradnje gradova i općina i suradnje udruga. Prekograničnu suradnju na sportskim terenima pozdravio je i Velimir Suban, voditelj Ureda Otvorene zabavne škole nogometa u Zagrebu.

Agencija VLM

Komentari