lijepo druženje

Međunarodni dan dječje knjige: učenice iz Rudarske škole čitale priče vrtićancima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.04.2019. 13:40

Zadnja izmjena: 03.04.2019. 13:40

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige na rođendan Hansa Kristijana Andresrena, srednjoškolci Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole Varaždin u Dječjem vrtiću „ Varaždin“- Graberje djeci iz mlađe vrtićke grupe „ISKRICE“ čitali su priče i bajke u sklopu projekta za poticanje čitanja „ Tulum s(l)ova“ . 

U suradnji s odgajateljicama Anicom Gredelji i Anom Levak , pod vodstvom knjižničarke Ivane Štimec-Sajko te u pratnji profesorica Sandre Erlač Hulama i Zdenke Kocijan, jedanaest učenica sudionica projekta za promicanje čitanja iz užitka „Tulum s(l)ova“, pripremilo je djeci iz mlađe vrtićke grupe „Iskrice“ jedinstven doživljaj veselog druženja uz čitanje priča i bajki , pjesmu, ples i veselje.

Na taj način, svi zajedno obilježili su Međunarodni dan dječje knjige koji se obilježava na sam rođendan danskog pisca priči i bajki Hansa Kristijana Andersena. Učenice su čitale prilagođene verzije svjetski poznatih bajki i priča kao što su Pepeljuga, Crvenkapica, Pinokio, Mačak u čizmama, Tri praščića i mnoge druge. Uz pojedine bajke učenice su uprizorile i žive likove pa su se tako na opće veselje mališana s njima družili Crvenkapica i strašan vuk te hrabri Mačak u čizmama. Nakon čitanja svi zajedno su otpjevali i otplesali pjesmice Tko se boji vuka još , a mališani sa svojim tetama za kraj su otpjevali gostima pjesmicu koju Crvenkapica pjeva baki Najdraža moja bakice. Kraj druženja bio je zaslađen slasticama iz Crvenkapičine košarice i pri tom je dogovoren idući susret.

 

Komentari