MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Grad Lepoglava poziva svoje mlade sugrađane na veći društveni angažman

Objavljeno: 12.08.2020. 18:19

Zadnja izmjena: 12.08.2020. 18:32

Lepoglavsko je Gradsko vijeće uoči Međunarodnog dana mladih donijelo Odluku o objavi Javnog poziva za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih grada Lepoglave i njihove zamjenike.

Lepoglavski je Savjet mladih jedan od najstarijih savjeta mladih u Hrvatskoj, osnovan još tamo 2007. godine, a kroz njega je prošlo podosta predanih mladih aktivista koji danas kao obrazovani ljudi rade i stvaraju dobre stvari kako u Lepoglavi tako i izvan nje.

- Ono što je dobro jest što dio mladih pokazuje jasnu želju za sudjelovanjem i utjecanjem na odluke koje se donose u društvu, ali na osobnijoj i nezavisnijoj osnovi, izvan zastarjelih struktura i mehanizama sudjelovanja. Mladi zapravo žele i mogu preuzeti odgovornost za vlastite aktivnosti, na kooperativnoj osnovi sudjelovati u procesima donošenja odluka koje se odnose na njih, ali i cijelu lokalnu zajednicu. Na tom je putu posebno važno mladima pružiti mogućnost razvoja vještina, stavova i vrijednosti koje omogućuju promjene i preuzimanje kontrole nad vlastitim životom jer upravo spoznaja o mogućnosti promjene djeluje vrlo osnažujuće, ohrabrujuće i motivirajuće, kaže zamjenik gradonačelnika i dugogodišnji aktivist u sektoru mladih Hrvoje Kovač.

Dodaje Kovač i kako su mladi nedvojbeno velik potencijal u razvoju modernoga, demokratskoga i ljudskim pravima usmjerenog društva. Sudjelovanje i aktivno građanstvo ne znače samo glasovanje i podržavanje izbora, već znače imati pravo, sredstva, prostor, prigodu i potporu za sudjelovanje u procesu donošenja odluka i za uključivanje u društveno korisne aktivnosti.

- Mi u Lepoglavi iskreno želimo da mladi i dalje aktivno doprinose boljem razumijevanju i unaprjeđenju svog položaja u društvu. Poštujući angažman i rad mladih, te aktivnosti i trud pojedinaca na stvaranju uvjeta za osobni razvoj i razvoj društva u cjelini, svim mladima čestitamo Međunarodni dan mladih, zaključuje Kovač i najavljuje skorašnju objavu Javnog poziva za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih grada Lepoglave i njihove zamjenike.

Komentari