Nexe - Bosna BH Gas: Našićani preokrenuli i pobijedili Bosnu

Objavljeno: 14.01.2011. 17:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Prvi međunarodni rukometni turnir Varaždin Open 2011, otvorili su rukometaši Nexea i Bosne BG Gas, a nakon uzbudljive utakmice, gdje je Bosna imala sve u svojim rukama, hrvatski vice prvak je okrenuo situaciju u svoju korist i na kraju pobijedio.

Obje ekipe krenule su vrlo angažirano na početku, sukladno najavama da neće biti opuštanja, iako se radi o pripremnoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, nitko nije sticao veliku prednost, a na odmor su s mininalnom prednošću ipak otišli sarajevski rukometaši – 12:13.

Na početku drugog dijela, Bosna kreće znatno bolje, te s četiri uzastopna gola stiže na plus četiri, a kasnije se prednost povećala i na sedam golova u 38. minuti – 13:20. Činilo se da je susret pred rješavanjem, no uporno Našićani vraćaju se u utakmicu, a Mario Obad u 51. minuti vraća Nexe na 23:24.

Potom dojučerašnji vratar Varteksa, Vladimir Božić brani dvije teške lopte, gdje je Nexe mogao izjednačiti. Bosna ipak drži rezultat jedno vrijeme, no Markotić poravnava na 26:26 u 56. minuti, a potom Saša Barišić Jaman donosi i prvu prednost u nastavku igre za Nexe, koji preko Obada minutu i 40 prije kraja donosi dva gola prednosti.

Kapisoda smanjuje na minus jedan, prvim golom na susretu tek u pretposljednjoj minuti, no Markotić definitnvno rješava pitanje pobjednika, a Savić samo ublažava poraz Bosne.

Izjave nakon utakmice:

Kasim Kamenica (trener RK Nexe) - Igrači su pokazali karakter, kada su gubili sedam razlike nisu popuštali. Trudili su se i na kraju stigli do zaslužene nagrade.

Filip Kapisoda (igrač RK Bosna BH Gas) - To nam se ponavlja, kao i u Ligi prvaka, igramo dobro, vodimo no na kraju sve prospemo. Mislim da smo poklonili pobjedu Nexeu.


Nexe – Bosna BH Gas 29:28 (12:13)

Varaždin. Dvorana na Dravi. Gledatelja: 500. Suci: Bosak i Herceg (Varaždin).

Nexe – Lelić, Rajković, Buljubašić 1, Eter, F. Lelić 5(1), Mrđenović 2, Barišić-Jaman 5, Kedžo 3, Markotić 4, Kapular 1, Obad 7, Kević, Tomašević, Vešligaj, Blažević, Velić 1, Šunjić, Dundović, Rotim. Trener: Kasim Kamenica.

Bosna BH Gas – Uvodić, Božić, Terza, Međić 4, Memić, Tojčić, Pucelj, Karačić 6(1), Čakić 1, Čelica 6, Raković 2, Kapisoda 1, Pažin, Divković 2, Vražalić 3, Savić 3, Mesarić. Trener: Irfan Smajlagić.

Komentari