Međunarodni turnir za službeno otvorenje disc golf terena u Var. Toplicama

Objavljeno: 20.03.2015. 17:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Lagoda disc golf

Prva dva proljetna dana, 21. i 22. ožujka u Varaždinskim će se Toplicama otvoriti prvi disc golf tereni u Varaždinskoj županiji.

Otvoranje na terenima smještenima  iznad rimskih iskopina obilježiti će se Međunarodnim disc golf turnirom u subotu, od 9.15 do 16. 45 sati.
Grad Varaždinske Toplice još je lani odlučio u svoju turističku ponudu uvrstiti sve popularniji sport u Hrvatskoj – disc golf i najavio otvorenje sezone u proljeće.  

Teren se prostire na 3,5 hektara park šume, sastoji se od 18 koševa sa 15 početničkih i naprednih polaznih pozicija. Tri staze su, pak, rezervirane samo za igrače s iskustvom. Kroz park i disc golf teren napravljena je kilometar duga staza od šljunka.

Osim sportaša koji treniraju ovaj, relativno novi sport u Hrvatskoj, u disc golfu mogu se okušati i amateri koji mogu iznajmiti discove i besplatno isprobati svoje umijeće bacanja disca. Hrvatska već ima i svoju prvakinju u disc golfu Varaždinku Danicu Pajtak.

Nakon profesionalaca u subotu, u nedjelju će prije podne, od 10 do 12.30 sati,  na terene  svi oni koji se žele okušati u igri pristigloj iz Sjeverne Amerike, dok će se poslijepodne, od 13 do 17,  odigrati turnir parova, iskusnih igrača i početnika.  

Toplice su u svoju inovativnu ponudu, koja u svijetu egzistira već šezdesetak godina, uložile oko 150 tisuća kuna.

Grad je terene financirao s 95 tisuća kuna dok je izgradnju terena sufinancirala i Hrvatska turistička zajednica s 55 tisuća, Županijska turistička zajednica s pet tisuća, jednako koliko je uložila i gradska Turistička zajednica - rekla je gradonačelnica Goranka Štefanić.  

Disc golf tereni tek su početak ambicioznih, no realnih planova nove turističke ponude Varaždinskih Toplica. Prednost je blizina glavnoga grada, dobra gastro ponuda te opuštanje u hotelu „Minerva“.

Ideja cijeloga projekta je dolazak turista koji u Toplicama imaju što za raditi cijeli dan – razgledavati rimske iskopine, okušati se u disc golfu te u pauzama dobro i kvaitetno jesti domaći, organski proizvedenu hranu u lokalnim OPG-ima.

Komentari