U Skupštini europskih regija, najvećoj međuregionalnoj organizaciji u Europi, počeo se provoditi pilot-projekt razmjene službenika regionalnih samouprava, koji je pokrenut na ideju i prijedlog župana Radimira Čačića, koji je ujedno član Izvršnog odbora te predsjednik Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade Skupštine europskih regija.

U uglednom koledžu Cluny u Francuskoj održan je seminar na temu “Gradovi i regije: novi čimbenici promjena u Europi” na kojem su sudjelovali službenici regionalne samouprave iz rumunjskih, švedskih, francuskih i hrvatskih regija. Iz Varaždinske županije sudjelovale su Lovorka Horvat, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo, Larisa Križan Breljak, zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove, te Kristina Ljubek Breški, stručna suradnica u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a uz njih službenici iz Šibensko-kninske županije te Grada Zagreba.

Ciljevi seminara su razmjena iskustva između regija na konkretnim područjima na kojima rade zaposlenici, identifikacija i razvoj zajedničkih EU projekata i programa te pronalaženje partnera za provedbu raznih politika u ingerenciji regionalnih i lokalnih samouprava.

Radom na razvoju koncepta ovog Programa Varaždinska županija pokazuje kako se proaktivnošću unutar jedne međuregionalne organizacije mogu realizirati konkretni programi i projekti, na korist regija i građana koji u njima žive.

Komentari

18.09.2019. 12:56h Zadnja izmjena: 18.09.2019. 12:59