spomen na ivanečke branitelje

Memorijalni pohod u spomen na ivanečke branitelje obogaćen edukativnim sadržajem

Objavljeno: 14.05.2016. 15:10

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je sjednicu na se osvrnuo na provedene aktivnosti. Posebno je istaknuto obilježavanje 24. obljetnice pogibije poginulog hrvatskog branitelja Josipa Magaša iz Prigorca.

Ta je manifestacija provedena u suradnji sa Udrugom Prigorec i mještanima Prigorca, financijski potpomognuta sredstvima Grada Ivanca, a za njezinu provedbu primljene su brojne pohvale.

Trenutno je fokus na izradi dvaju programa prema natječajima Ministrstva branitelja, „2. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle branitelje Grada Ivanca“ te na 21. Županijskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

„2. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle branitelje Grada Ivanca“ održat će se u nedjelju, 29. svibnja, u suradnji sa Planinarskim klubom Ivanec.

Nadolazeće aktivnosti

Donesena je i odluka da će ivanečki Ogranak biti zastupljen u svim disciplinama na 21. Županijskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koje će se održati 4. lipnja u Memorijalno – rekreacijskom centru u Varaždinu te nastaviti suradnju sa građanskim udrugama koje su za to pokazale interes. Tako će već u nedjelju u Gačicama održati sastanak sa tamošnjim DVD – om, a vezano uz obilježavanje 25. obljetnice pogibije Dražena Šešeta.

Najavljena je i suradnja sa Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec koji bi bio nositelj turnira u odbojci na pijesku koji je u planu organizirati tijekom srpnja u sjećanje na Željka Putar Grdaka i Romana Ribića, poginule branitelje iz Ivanca. „Sve veći interes za suradnju s nama nedvojbeno je dokaz našeg kontinuirano dobrog rada kao i stalne nazočnosti u društvu kroz brojne aktivnosti“, istaknuto je na sjednici.

Povjerenstvu za imenovanje ulica Grada Ivanca uputit će se dorađeni prijedlog o imenovanju ulica po hrvatskim braniteljima i postrojbama iz Domovinskog rata, temeljen na odluci Središnjeg odbora i raspravi na sastanku s gradskim čelnicima. Također, Gradu Ivancu će se uputiti i dopis u kojem će se tražiti informacija o poduzetim aktivnostima osnivanja Savjeta branitelja pri Gradu Ivancu te uređivanja memorijalnog centra u tzv. 'braniteljskoj zgradi“, a sve sukladno zaključcima donesenim na sastanku čelnika Grada Ivanca i ivanečkih braniteljskih udruga održanom prije dva mjeseca.

Komentari