Meteoropati oprez, sutra osjetno zatopljenje i južina!

Objavljeno: 05.01.2011. 15:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ilustracija

Nakon što smo se proteklih nekoliko dana smrzavali na temperaturama "u minusu", već sutra očekuje nas osjetno zatopljenje koje će sigurno razveseliti naše "zimogrozne" čitatelje ali bi moglo i uzrokovati probleme kroničnim bolesnicima i meteoropatima!

Meterorolog Nebojša Subanović iz Meteo-Infa rekao je za arhiva.evarazdin.hr da će temperatura u Varaždinu i okolici u četvrtak biti između 2 i 4 stupnja, a tijekom vikenda grijat će nas "proljetnih" 10 do 13 stupnjeva celzijevih!

Podsjetimo, u Varaždinu je jučer izmjereno 10 stupnjeva ispod nule, a veliki temperaturni šok mogao bi uzrokovati probleme kroničnim bolesnicima i meteoropatima.

Meteorolog Subanović rekao nam je i da će sutra u Varaždinu puhati umjereni jugozapadnjak naglasivši da je u tu prognozu potpuno siguran jer južinu već osjeća "u svojim kostima".

Promjena vremena i južina naime mogu uzrokovati bolove u kostima, glavobolju te povećani stres.

Liječnici preporučuju ljudima koji su osjetljivi na promjene vremena da na dan kad se mijenjaju vremenski uvjeti izbjegavaju svaki veći napor i stres. Obavezno odvojite vrijeme za opuštanje i odmor, pa čak i ako ste na poslu.

Preporuča se i da ljudi svakodnevno provedu barem pola sata na svježem zraku daleko od gradske vreve i prometnih gužvi. Što više se krećite pješice.

Fizičku ili psihičku napetost možete ublažiti i čajem od lipe ili kamilice, jedite puno voća i pijte puno tekućine.

A neki smatraju i da je najbolji lijek protiv južine jednostavno provesti dan u krevetu.



Komentari