Mia Fadiga osvojila broncu na Bohinjskom maratonu

Piše: evarazdin

Objavljeno: 01.08.2011. 12:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Natjecatelji Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na  5. Bohinjskom kajakaškom maratonu koji je u subotu održan  na Bohinjskom jezeru u Sloveniji.

Najzapaženiji rezultat ostvarila je Mia Fadiga u kategoriji kajaka jednosjeda.  Mia je na stazi dužine 15 km osvojila 3. mjesto u kategoriji mlađih juniorki. U seniorskoj konkurenciji Dušan Brkušanin u kajaku jednosjedu zauzeo je 6.mjesto na stazi dužine 20 km,a  kategoriji  kadeta kajaka jednosjeda na stazi dugačkoj 5 km  Matija Fadiga  zauzeo je 12. mjesto.

Članovi kajak kanu kluba Varteks Matej Herkov i David Rožmarić nastupili su za juniorsku  reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u kajak kanu disciplini spusta i sprinta održanom  od 26. do 31. srpnja kod mjesta Opava u Republici Češkoj.

U srijedu je na programu bilo natjecanje u ekipnom spustu na stazi dužine 4,2 km. Ekipa Hrvatske u kajaku jednosjedu u sastavu Matej Herkov, David Rožmarić i Valentino Benjak iz Zagreba zauzela je  11. mjesto.

U ekipnoj vožnji kanu dvosjeda uz Herkova i Rožmarića nastupili su Zagrepčani  Antonio i Luka Obadić, te Valentino Benjak i Ivan Tolić i  zauzeli odlično  4. mjesto. Natjecanje se nastavilo  u četvrtak ekipnim vožnjama u četristometarskom sprintu. Ekipa kajaka jednosjeda ponovila je plasman iz klasičnog spusta i zauzela 11. mjesto dok su  u kanu dvosjedu hrvatske ekipe  natjecanje završile na 5. mjestu.

Nakon dana odmora u subotu je na programu bilo pojedinačno natjecanje u klasičnom spustu,a  Matej Herkov u kajaku jednosjedu   plasirao se na 30. Mjesto dok je  David Rožmarić završio na  39. mjesto. U kategoriji kanu dvosjedu Matej Herkov je u paru  s Antoniom Obadićem zauzeo 8. mjesto.

Prvenstvo je završilo u nedjelju pojedinačnim natjecanjem u sprintu. U kajaku jednosjedu Matej Herkov osvojio je  na 23. mjesto, a David Rožmarić 44. mjesto. U kategoriji  kanu dvosjeda  Matej Herkov i Antonio Obadić zauzeli  su  5. mjesto.


Komentari